Бившият десен бек на Арсенал Бакари Саня се усъмни в това кой наистина движи делата на "Емиратс", както и зададе въпроса защо клубът не привлича играчи от достатъчно висок калибър. 

30 снимки

Саня нападна клубните ръководители през месец декември, наричайки клуба "цирк" пред английските медии през февруари. Все пак той уточни, че забележката не е имала нищо общо с представянията на играчите на терена, а по-скоро е била насочена към управлението на клуба. 

"Когато нарекох клуба цирк, нямах предвид представянията на треньорите и играчите, а по-скоро беше насочено към управлението на самия клуб. Как може да си ситуиран в Лондон, да имаш прекрасен стадион и да не правиш нищо забележително?", се запита Саня. 

"На практика Арсенал може да привлече всеки играч, защото всички обичат Арсенал. За всеки играч в чужбина би било мечта да играе или в Арсенал или в Манчестър Юнайтед. Клубът може да постига много повече". 

"Разбира се, положението се измени откакто дойдоха отбори като Манчестър Сити. Уважавам клуба за проявената етика, но в такива моменти трябва да се правят трудните решения", завърши френският бранител.