Мениджърът на Уест Хем Славен Билич охлади мераците на големите риби във футбола по повод закупуването на звездата на "чуковете" Димитри Пайе. Роденият в Реунион атакуващ футболист направи силен сезон за лондончани през изминалата кампания, а добрите му игри се пренесоха и на терените на UEFA EURO 2016 с екипа на Франция. До момента Пайе е отбелязал три попадения, помагайки на "петлите" да достигнат до полуфиналите на първенството във Франция.

Интерес към 29-годишния атакуващ полузащитник има от Реал Мадрид, Барселона и Манчестър Сити, но Билич отрече, че ръководството на Уест Хем планира раздяла с Пайе.

"Като мениджър на отбор от Висшата лига, аз съм горд от това, че мой играч е свързван с толкова големи футболни отбори. Безспорно също така Пайе е една от звездите на UEFA EURO 2016 и интересът към него ще се засилва все повече. Разбираемо е, че неговото представяне ще породи интерес от големите клубове. До момента, нито ръководството на отбора, нито самия той е направил някакви сигнали за напускане. Със сигурност искам да продължава да играе все по-добре и по-добре. Дори искам в оставащите мачове на Франция да отбележи два хеттрика", сподели Билич пред Daily Mail.

"Поддържам непрестанна връзка с играчите си, а Пайе не прави изключение. Пишем си постоянно в последните три седмици и знам, че той е щастлив при нас и ще остане наш играч и догодина", добави хърватският мениджър.

Пайе заби девет гола през последния сезон в Англия, гарнирайки ги с 12 асистенции, за да помогне на Уест Хем да завърши на седмо място във Висшата лига.