Българската звезда Димитър Бербатов се самопредложи за поста на спортен директор в бившия си клуб Манчестър Юнайтед. Ръководството на англичаните явно търси човек за поста, като напоследък се спрягаше името на бившия съотборник на нападателя Рио Фърдинанд за тази позиция. 

"Първо Рио Фърдинанд, сега и Дарън Флечър се споменават за позицията на спортен директор. А защо да не е и Димитър Бербатов? Аз имам диплома по спортен мениджмънт, изкарал съм и треньорски курсове, така че имам образованието."

"Тази позиция е много важна, защото е връзката между мениджъра и клубното ръководство. Затова Манчестър Юнайтед трябва да намери някого, който ще може да се справи подобаващо с тази задача и знае как да постъпи."

"Знам всичко за тази работа, знам как да я върша, мисля за нея, но и трябва да си готов за нея. Не можеш да очакваш, че тази длъжност ще бъде поверена на някого, само защото е бил футболист на даден отбор. Юнайтед ще направи огромна грешка, ако наеме човек само на тази база", сподели Бербатов.