Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов се върна назад във временното, когато носеше екипа на „червените дяволи”. Нападателят сподели, че маниерът на Манчестър Сити, да печели мачове само с 1:0, е плод на шампионски манталитет. Именно това е изисквал и сър Алекс Фъргюсън от своите играчи – минимални, но все пак успехи.

Димитър Бербатов говори пред Дарик радио в предаването „Спортно шоу Гонг”. Той коментира невероятните полуфинални срещи в Шампионската лига, както и битката за титлата в Англия.

„Като гледах Ливърпул и си викам, и двата тима играят по едно и също време в битката за титлата, и си мисля, че могат да направят ново чудо. Въпреки че всичко е в ръцете на Манчестър Сити. При Сити, това правят шампионите, те знаят да бият с 1:0. Фъргюсън беше най-щастлив, когато бием с 1:0. Бием с 5:0 и той гледа на кръв. Като станахме шампиони, видях 10 пъти сме били с 1:0, това е шампионският резултат”, сподели Димитър Бербатов.

Бившият играч на Юнайтед и Тотнъм разкри, че е голям фен на Том Брейди, състезателят по американски футбол.

източник: Gulliver/GettyImages

„Елитните спортисти имат хора, които се грижат за тях. Същото е и с Том Брейди. Аз го следя, защото дълголетието му ми харесва много. Той е на 41 години. Много можеш да научиш от други спортове, много гледам американски футбол. Слава и пари, ако не можеш да ги управляваш, това води до провал. Трябва да имаш точният човек до себе си, да имаш агент, да не ти открадне парите.”

„Защо се случват тези невероятни обрати и забележителни неща на английски отбори? Чудя се. Защото всички луди неща се случват с участието на английски отбори – феноменални обрати. Просто ДНК. Няма нещо специално. В Англия играят едни от най-добрите, културата на футбола е друга. Всичко предразполага към един красив и хубав начин да играеш футбол”, допълни Бербатов.

Бербатов като фен: Не можех да повярвам какво се случва

„Много е кофти когато загубиш така, пак всеки човек приема различно загубата. Държи те дни, понякога и месец може да те държи. Ролята на треньора е важна, защото ще каже какво вижда той, но зависи и от теб как ще го приемеш като информация. И семейството, за съжаление, понякога става жертва на твоите неуспехи. Животът на елитния спортист движи всички около него. Семейството пътува с него. Когато обаче трябва да се даде спокойствие, трябва да го получи в семейството.”

Димитър Бербатов беше кавалер на Световната купа по художествена гимнастика, която се проведе през април в „Арена Армеец”. Той подкрепи златните момичета на България, като се радва заедно с тях на успехите им. В същото време сподели, че едва ли би се справил, ако беше на тяхно място.

„Ако си в ансамбъл и допуснеш грешка, ти проваляш усилията на другите, не знам как го правят в художествената гимнастика. Толкова голямо уважение имам към тях, не знам как се възстановяват след изпускане на важно състезание. Достойно е за уважение.”

Димитър Бербатов

източник: LAP.bg

„Социалните мрежи днес са навсякъде, винаги ще намериш нещо лошо за себе си, това влияе на човека. Сега карам треньорски курс. Всеки футболист си мисли, че може да е треньор, но са много далеч от истината. Най-пресният пример е Тиери Анри. Ясно е, че всеки футболист иска да си на това място, но трябва да си подготвен”, завърши Димитър Бербатов.