Евертън разхлаби леко напрежението около мениджъра Рафаел Бенитес, след като направи късен обрат срещу Арсенал за 2:1 с гол на Демарай Грей в добавеното време.

Малко по-рано бразилецът Ричарлисон бе изравнил след добавка на удар на Грей, който се отби в гредата. Две попадения на бразилеца преди това бяха отменени заради много тънки засади, но с помощта на ВАР бяха взети съдийските решения. Мартин Йодегор пък бе извел Арсенал напред в резултата в самия край на първата част. По този начин Евертън се изкачи до 12-о място в класирането с 18 точки, а с 23 Арсенал си остава на 4 точки от Топ 4.

Капитанът на Евертън Шеймъс Коулмън изтъкна ролята на феновете за обрата. "Ние знаем, че какво и да става зад сцената, феновете винаги ще идват тук да ни подкрепят", каза той пред Sky Sports. "Казвам му го ( на Грей) всеки ден. Понякога тези футболисти не осъзнават колко добри могат да бъдат. Той има излишък от качества. Трябва да работи много здраво всеки ден, за да се нареди сред най-добрите. Тази седмица го направи", добави защитникът.

34 снимки

"Реакцията на отбора при тези отменени голове и при допускането на попадения в края на първата част бе забележителна. Всеки играч и фен чакаше точно това. Това е точната крачка напред. Всичко бе срещу нас, но може да се радваме на характера, който показахме и подкрепата на публиката", коментира Бенитес след мача.

"Това беше лудост, най-добрият ми момент досега. Като отбор минаваме през труден период, но останахме заедно. С тези фенове зад нас това бе повече от заслужено", заяви героят Демарай Грей.