Евертън успя да направи впечатляващ пълен обрат срещу Арсенал, печелейки с резултат 2:1 в последен двубой от 15-тия кръг на Висшата Лига. Мартин Йодегаард беше точен за 1:0 във втората минута на добавеното време на първана част. След два отменени гола, Ричарлисон най-после получи заслуженото си попадение, за да върне равенството. Демарай Грей беше големият герой за "карамелите", след като вкара великолепен гол от 25 метра 3 минути преди края на мача. 

34 снимки

Домакините започнаха стабилно и в 13-та минута дойде първия шанс. След бърза атака Демерай Грей получи топката на границата на наказателното поле и стреля силно, но неточно към вратата на Аарън Рамсдейл. 

Арсенал продължи да изпитва затруднения при изнасянето на топката и в 25-та минута Абдулае Дукуре не успя да отправи по-точен удар. Положенията обаче в мача бяха безкрайно малко, като след 45 минути липсваше дори точен удар. 

"Карамелите" помислиха, че са повели в предпоследната минута на частта, след като Ричарлисон вкара след статично положение, но ВАР отсъди засада и отмени попадението. 

В крайна сметка, в последните секунди на добавеното време, Мартин Йодегаард дари гостите с леко незаслужен аванс, след като засече страхотното центриране на Кийрън Тиърни отляво за 1:0. 

След рестарта картината на терена не се промени особено. В 53-та минута минута Габриел Магаляеш стреля с глава след статично положение, но Пикфорд прочете ситуацията добре. В 58-та минута Абдулае Дукуре намери Ричарлисон, който отново реализира, но отново ВАР го разочарова, след като ходилото му беше с милиметри в засада. Бразилецът просто недоумяваше какво трябва да направи, за да вкара гол в този мач. 

В 79-та минута вече нямаше какво да спре бразилския стрелец на Евертън. След удар в гредата на Демарай Грей топката попадна на главата на Ричарлисон, който не прости на гостите за 1:1. 

Четири минути по-късно "артилеристите" имаха огромен шанс отново да поведат, след като Еди Нкетия нацели гредата на вратата на Пикфорд от броени метри. 

Точно, когато равенството изглеждаше начертано, домакините показаха своя непримирим дух, за да отмъкнат пълния комплект точки. Демарай Грей получи звездния си миг, след като във втората минута на добавеното време той буквално препарира Рамсдейл за 2:1 с брилянтно изпълнение отдалеч. 

Евертън - Арсенал 2:1

0:1 - Мартин Йодегаард (45+2)

1:1 - Ричарлисон (84)

2:1 - Демарай Грей (90+2)

Ето и съставите на двата тима:

ЕвертънПикфорд, Коулмън, Мина, Кийн, Годфри, Гордън, Дукуре, Алан, Грей, Таунзънд, Ричарлисон;

АрсеналРамсдейл, Томиясу, Уайт, Габриел, Тиърни, Джака, Партей, Мартинели, Йодегор, Сака, Лаказет;