Аарън Рамсдейл се превърна в първи избор за вратата на Арсенал, особено поради желанието на мениджъра Микел Артета да има вратар, който играе с топката. Английският национал обаче признава, че това е тактика, която баща му мрази да гледа и дори го е заплашвал да говори с испанеца.

"Той все още го мрази, абсолютно го мрази. Все още заплашва да изпрати съобщение на Микел. Единственият проблем е, че ако го натисна твърде много, казвайки че не може да го направи, той всъщност ще го стори, защото има номера на Артера! Трябва да го играя много внимателно", заяви Рамсдейл пред ESPN.

"Бях освободен от Болтън заради моя ръст и невъзможността да ритам топката. Така че това не е нещо, което винаги съм имал и огромна е заслугата на Шефилд Юнайтед и треньорите в младежката възраст на Англия, когато за първи път влязох в системата. Ходех и помагах да тренирам по-младите вратари във вторник и четвъртък вечер срещу малко повече пари, когато бях играч от младежкия отбор и също бях се присъединил към отбора до 16 години. Това просто ме накара да се чувствам по-комфортно с топката и да мога да играя с двата крака. Това е нещо, което постоянно трябва да се развива", допълни стражът на Арсенал.

Артета е на път да изведе Арсенал до трофея във Висшата лига през този сезон. "Артилеристите" имат осем точки пред защитаващия шампиона Манчестър Сити, въпреки че отборът на Пеп Гуардиола има мач по-малко и е допуснал само 26 гола в 28 мача във вътрешното първенство.