Мениджърът на Челси Антонио Конте намекна, че новото попълнение Тиемуе Бакайоко може да направи своя официален дебют за „сините“ в дербито срещу Тотнъм, което е в неделя на „Уембли“.

Еден Азар също е една крачка по-близо до завръщането си в игра, след като се включи на пълни обороти в петъчното занимание на отбора.

Белгийският футболист претърпя операция на десния си глезен, след като го счупи по време на тренировка на националния отбор.

Конте е категоричен, че Азар няма да бъде в състояние да вземе участие в мача срещу Тотнъм.

„Азар подобрява своето състояние, но за да бъде напълно готов, той се нуждае от време. Ние трябва да подходим със спокойствие и да направим най-доброто за него“, коментира Конте.

„Бакайоко се подобрява добре. Той се намира в топ физическо състояние, но мисля, че може да играе срещу Тотнъм, защото няма други халфове.“

„Педро тренира. Той все още изпитва болки в глезена. Не знам дали ще може да играе или ще бъде на резервната скамейка. Изобщо нямам идея дали ще бъде в групата за мача.“

„Ситуацията с Бакайоко не е лесна в момента. Той може да ме принуди да взема трудно решение. Аз искам футболистите, на които разчитам да бъдат на 100% готови. Притеснявам се, че мога да рискувам състоянието на някой футболист, който все още не е готов и той да се контузи. В подобни ситуации рискът е много голям и дори излишен. Това е моето притеснение. Физическото състояние на някои играчи не е на 100% и поемаме някои рискове.“

Конте поиска 4 години, за да вдигне Челси

„Мората е друг футболист, който продължава да работи. Ние трябва да намерим правилното решение за него.“ 

Педро Родригес също тренира наравно със своите съотборници, след като се възстанови от травмата в глезена, която получи в мача за „Къмюнити Шийлд“ срещу Арсенал, и заради която пропусна мача от първия кръг на Висшата лига срещу Бърнли (2:3).

Алваро Мората е готов да започне за първи път в титулярния състав на Челси, след като се включи много силно в първия двубой от сезона.

Конте няма да може да разчита на наказаните Франсеск Фабрегас и Гари Кейхил, които бяха изгонени с червени картони в мача срещу Бърнли.