Нападателят на Челси Еден Азар няма проблеми с това, че е непрекъснато фаулиран и е един от най-тормозените играчи в английската Висша лига, заяви самият той. Белгиецът заяви, че подобен физически аспект на единоборствата дори го мотивира повече.

Азар е сочен за сърцето на успеха на Челси към първото място, като до момента е вкарал 10 гола и е направил 6 асистенции в 23 мача.

"Но това е истината. Когато има много ритници, наистина чувствам играта. И когато противниците не ме закачат, значи работата ми не е както трябва. Не е добре, заявява бързото крило пред вестник "Гардиън".

Еден Азар: Сега съм по-добър

"Не казвам, че съм някакъв мазохист, който обича да го ритат всяка минута, но е добре за мене да усещам, че съм в играта. Определено. За мотивация. Искам да съм този играч: който когато е с топката, да очакват от него нещо.

Взискателна личност като мениджъра Антонио Конте иска от белгиеца да развие още своята игра и самият Азар признава, че точно сега е този момент.

"Винаги се опитвам да имам много докосвания на топката. Но когато се защитаваме и не притежаваме топката, аз самият се надявам бързо да я откраднем и да направим някоя магия при контраатаките, обяснява Азар.

Челси, който има 9 точки преднина над Тотнъм, в неделя гостува на скромния отбор на Бърнли.