Втородивизионният Астън Вила е освободил своя мениджър Стив Брус. Това съобщават медиите на Острова.

„Виланите” са взели това решение, след като отборът е записал едва една победа в последните си десет срещи във всички надпревари. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед бе близо да достигне двугодишен престой на „Вила Парк”, но последвалият хикс с Престън в Чемпиъншип (3:3) се очертава да му е последния мач начело на тима от Бирмингам.

Феновете на отбора също се обърнаха срещу наставника, като дори един от тях понечи да го уцели със зелка, но за щастие на Брус тя не го нацели.

Главният изпълнителен директор на Астън Вила Крисчън Пърслоу искаше да даде кредит на доверие на Брус до идната международна почивка през октомври, но резултатите, които връхлитат отбора носят огромно разочарование в борда на тима.

Въпреки финансовите рестрикции, които бяха наложени върху тима, то Стив Брус привлече нападателя на Челси Тами Ейбрахам и Яник Боласи от Кристъл Палас преди да затвори трансферния пазар в Англия. Английският медиен гигант Sky потвърждава тази информация, като се очаква и официално такова от Астън Вила до броени часове.

Равенството с Престън във вторник пък остави Астън Вила на 12-ото място в Чемпиъншип след 11 срещи. "Виланите" имат актив от 15 точки.