Лошите моменти за Астън Вила от началото на сезона сякаш нямат край. Бирмингамци записаха поредна загуба, като преклониха глави на собствения си стадион пред Шефилд Уензди. Те паднаха с 1:2 на "Вила парк". 

Първата част на мача предложи много емоции, но не и голове. Затова развръзката остана за след подновяването на играта. И "кукумявките" бързо се възползваха и поведоха. Това се случи в 49-та минута. 

Тогава Адам Рийч се пребори за една топка и я пусна в дъгата пред наказателното поле за Марко Матиаш и той с мощен удар, добре насочен в ъгъла на вратаря, откри резултата. Но пък Вила не се предаде след тази развръзка. 

В 53-та минута домакините изравниха след невероятен шедьовър на Джон МакГин. В тази ситауция защитата на Уензди не успя да изчисти добре една топка и тя попадна на волето на МакГин пред наказателното поле. Перфектният му удар се заби в горната греда и топката тупна зад голлинията - 1:1. 

Последваха куп пропуски пред вратата на Шефилд, като в крайна сметка тази неспособност на Вила да вкара беше наказана от гостите в 67-та минута. Тогава Стивън Флетчър с глава засече едно центриране на Джоуи Пелупеси и опъна мрежата за 2:1. 

Този резултат се запази до края и "кукумявките" си тръгнаха с трите точки. Така те имат 14 точки в актива си и се катерят в класирането. Вила е с 13, но мераците му за място в плейофите изглежда се изправят още в самото начало на сезона.