Отборите на Лийдс и Аастън Вила не успяха да се победят и завършиха при резултат 0:0 в мач от 9-ия кръг на Висшата лига.

Guilliver/GettyImages
34 снимки

Първият добър шанс пред някоя от вратите дойде в 15-та минута и за Астън Вила. Оли Уоткинс се оказа на перфектна позиция в наказателното поле и успя да стреля, но Илан Мелие се намеси по превъзходен начин и остави равенството на "Елън Роуд". 

Двубоят изглеждаше доста равностоен със здрава битка в средата на терена, която водеше до доста единоборства и четири жълти картона през първото полувреме. А Луис Синистера, който вече имаше жълт картон от първата част на мача, закъсня с влизането си в 48-та минута на мача и не остави избор на съдията, който му показа втори жълт и червен картон. Така Лийдс остана с човек по-малко, а Астън Вила се мотивира да търси победния гол. 

Секунди след изгонването на футболиста на Лийдс, в 51-та минута Фелипе Коутиньо нанесе много добър изстрел към вратата на Мелие, а само гредата спаси домакините от изоставане в резултата. Астън Вила продължи да натиска, а в 90-та минута Оли Уоткинс пропусна чиста възможност за гол, след като остана очи в очи с Мелие, а стражът на Лийдс се справи страхотно и спаси. Само минутка по-късно и Джон МакГин опита късмета си с изстрел от далеч, но топката премина до гредата.

След равенството Лийдс остана на 7-о място във Висшата лига с 9 точки, а Астън Вила на Стивън Джерард зае 14-то място с 8 точки.