Че действащият шампион на Англия – Лестър Сити е опрян до стената, няма съмнение. След изумителната си приказка през миналата година, сега животът на „лисиците“ е оцветен в съвсем други и доста мрачни краски – битка за оцеляване във Висшата лига и мъки срещу непретенциозни съперници във ФА Къп.

Снощи момчетата на Клаудио Раниери показаха много воля и надиграха с 3:1 Дарби Каунти в преиграването от 4-ия кръг на турнира. Италианецът направи цели 10 промени в сравнение с единадесеторката, която безславно падна с 0:3 от Манчестър Юнайтед в Премиършип.

Ефектът от ротацията беше очевиден предвид крайния резултат, но една от промените на Раниери обрисува ясно колко тежко е положението в Лестър. Става дума за опорния халф Даниел Амартей.

Ганаецът заслужава единствено похвали заради факта, че излезе да играе срещу „овните“ само часове след завръщането си в Англия. Амартей участва в турнира за Купата на Африканските нации, поради което не беше налице за Лестър преди вчерашния ден. Двубоят срещу Дарби започна 19,45 часа местно време, а Амартей беше титуляр при положение, че кацна на Острова в 17,30 часа същия ден. Тъмнокожият футболист остана на терена през всичките 120 минути на сблъсъка, който мина през продължения заради ремито 1:1 в редовното време.