Футболистът на Арсенал, Пиер-Емерик Обамеянг, за пореден път бе посъветван да си тръгне час по-скоро от "Емирейтс", където не може да постигне нищо голямо. Звездата на Габон пристигна при "топчиите" през 2018 година и оттогава има впечатляващите 61 гола в 97 мача, но въпреки това футболистът не е спечелил нито един трофей и не участва в Шампионската лига. 

Това лято Обамеянг ще навърши 31 години и времето за печелене на големи трофеи изтича, заяви президентът на Футболната асоциация на Габон - Жан-Пиер Мунгенги. 

30 снимки

"Не, че Арсенал не е амбициозен клуб, но амбициите му не са чак такива, каквито са на други европейски отбори", заяви Мунгенги пред ESPN.

"Така че ако Пиер иска да премине към по-амбициозен клуб, определено ще го направи. На индивидуално ниво, смятаме, че той е един от най-добриет в света, но трябва да продължава да работи, за да привлече вниманието на по-големи и амбициозни отбори."

"Той е играч от световна класа, но за да печелиш трофеи, трябва да имаш колектив. Сега е в Арсенал и все още не е спечелил нищо там, така че това е колективен провал", завърши Мунгенги.