Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, заяви, че не мисли да подава оставка, въпреки най-лошия старт на отбора от сезон 1974/75 насам. „Артилеристите“ са в серия от седем поредни шампионатни мача без победа.

„Не мисля за оставка, защото тогава бих мислил негативно, а аз не съм такъв човек. В момента трябва да се опитам да бъда максимално позитивен, да вярвам в това, което правим, и да се опитам да модифицирам нещата, за да работят по-добре и да станем по-силни“, коментира Артета.

„Преживяваме много трудности, но последното нещо, за което искам да си причинявам в момента, са повече проблеми. Знам отговорността, която нося, знам защо съм тук и нямам никакво намерение да подавам оставка“, добави той.

Арсенал е 15-и във Висшата лига и е на 4 точки от зоната на изпадащите.

“Очевидно клуб от такъв мащаб заслужава най-доброто и когато не се получават нещата, всички въпроси ще бъдат насочени към мен. Аз съм най-отговорен по отношение на резултатите на отбора, така че трябва да го приема.”

“Атмосферата в съблекалнята е добра, толкова добра, колкото може да бъде, когато всички са наранени, защото резултатите във Висшата лига не са добри. Всички са притеснени и страдаме заедно, защото искаме много повече. Работим за постигането на много повече. Нивото на увереност в такъв момент започва да изчезва, но единството е налице”, каза още Артета.