Мениджърът на Арсенал Микел Артета призова футболистите си да използват предстоящия във вторник 1/4-финал за купата на Лигата срещу Манчестър Сити като катализатор за преобръщане на представянето на отбора през сезона.

"Артилеристите" преживяват най-лошия си шампионатен старт от 46 години, като се намират на 15-то място в класирането с едва 14 точки и загубиха пет от последните си седем мача. Победа срещу "гражданите", макар и в един от съпътстващите турнири, може да намали напрежението в отбора и най-вече това върху Артета.

"Това е нещото, което трябва да направим. Турнирът за купата на Лигата е състезание, което трябва да опитаме да спечелим. Досега преодоляхме два много тежки опонента в лицето на Лестър и Ливърпул. Победихме и двата, и сме много близо до мачове на "Уембли". Срещу Манчестър Сити няма да ни е лесно, но точно това е типът мач, от който се нуждаем", обясни Артета.

"В клуба чувствам подкрепа и пълна увереност, че ще преминем през всичко това заедно. Ясно, че клуб с такъв статут заслужава най-доброто и когато това не се получава, всички ще задават въпроси. За резултатите отговорност нося аз и съм наясно с това", каза още испанецът.