Отборът на Арсенал не срещна никакви трудности при визитата си на Суонси в мач от 21-ия кръг на Висшата лига. Възпитаниците на Арсен Венгер се наложиха с категоричното 4:0 над закъсалия тим на „лебедите“, а двубоят бе дебютен за Пол Клемънт начело на уелския тим във Висшата лига.

Домакините нямаха никакъв късмет в двубоя, като две от попаденията бяха техни автоголове. Другите два гола в мача отидоха на сметката на Оливие Жиру и Алексис Санчес.

След спечелените три точки Арсенал измести Ливърпул от третата позиция във временното класиране благодарение на по-добрата си голова разлика. „Червените“ обаче са и с мач по-малко срещу Манчестър Юнайтед.

За Суонси нещата не са никак розови, като след поредния погром, „лебедите“ вече са последни в таблицата.

Първата добра ситуация за гол в мача дойде в 14-ата минута и се откри пред домакините от Суонси. След атака отляво топката бе подадена към непокрития Гилфи Сигурдсон, който се намираше фронтално срещу вратата на Петър Чех и стреля, но коженото кълбо профуча над напречната греда на вратата.

Само две минути по-късно груба грешка на Лаурен Кошчелни остави под напрежение Шкодран Мустафи, но все пак немският национал се справи и успя да изчисти в корнер.

Гостите от Арсенал успяха да затруднят противниковия страж едва в 28-ата минута. Алексис Санчес се нагърби да стреля от средна дистанция, но Лукаш Фабиански бе на мястото си и спаси.

Резултатът в мача бе открит в 37-ата минута на двубоя. След добра атаката за гостите, топката бе подадена към Аарън Рамзи отдясно, който незабавно пробва прострелно центриране към Жиру във вратарското поле. Французинът обаче се размина с топката и не успя да отправи удар.

Все пак коженото кълбо попадна при Алексис Санчес на левия фланг, той центрира на главата на Месут Йозил, който стреля, но ударът му бе блокиран от бранител на домакините. За негово нещастие обаче, топката попадна в Жиру, който от няколко метра нямаше как да сгреши.

Веднага след отбелязания гол, Жиру показа с жест, че желае да бъде заменен заради травма. Нападателят все пак стисна зъби и остана на терена.

Малко след като Арсенал поведе в резултата, домакините имаха сериозни претенции за дузпа за нарушение на Кошчелни срещу Сунг Ки, но реферът Майк Джоунс отсъди в полза на френският бранител, а Ки получи жълт картон за симулация.

След почивката Арсенал увеличи значително оборотите и в първите минути на втората част упражни сериозен натиск. По-добрата игра на „артилеристите“ даде резултат и в 54-ата минута тимът на Арсен Венгер вкара втори гол.

Иуоби получи топката отдясно в наказателното поле на домакините, стреля силно по диагонала, коженото кълбо рикошира в крака на Джак Корк и прехвърли Фабиански, който нямаше как да отреагира. В крайна сметка попадението бе записано на сметката на Корк като автогол.

След втория гол на Арсенал, домакините се пробваха да отговорят, но пропуски направиха Роутлидж и Фернандес, но късметът бе на страната на лондончани.

Всичко в мача бе решено в 57-ата минута, когато гостите вкараха третия си гол в мача. Той отново обаче бе на сметката на футболист на Суонси и в него бе замесен Алекс Иоуби. Този път футболистът на Арсенал пое топката отляво и центрира успоредно на голлинията, но Кайл Ноутън имаше нещастието да засече топката и да я прати неспасяемо в собствената си врата.

До края на срещата гостите имаха време да реализират още едно попадение, което бе дело на Алексис Санчес. Чилиецът бе най-съобразителен в наказателното поле, след като отбраната на домакините не успя да се справи при едно центриране отляво, а за нападателя на гостите не представляваше трудност да се разпише от удобна позиция.