Арсен Венгер ще остане още две години на мениджърския пост в Арсенал, дори отборът да не си осигури участие в Шампионската лига през следващия сезон, съобщават британските издания.

През последните седмици французинът е поставен под огромно напрежение, а представянето на отбора не изглежда никак обнадеждаващо. Лондончани се смъкнаха до шестото място в класирането.

Според информациите, мениджърът и борда на директорите на Арсенал финализират последните детайли около новия двугодишен договор.

От Арсенал имат желание да обявят продължаването на контракта на френския специалист преди края на сезона.

Класиране на Арсенал извън топ 4 и неучастие в Шампионската лига няма да промени мнението на борда на директорите на клуба.

Единствената промяна, която ще настъпи е в структурата на клуба и появата на спортен директор, който се очаква да бъде обявен заедно с новия договор на Венгер.

Венгер: Арсенал ще обяви решението за бъдещето ми

През лятото на „Емирейтс“ се очакват много промени, а Арсенал се очаква да бъде изключително активен на трансферния пазар. Клубът не е изключено да се раздели със звездите си Алексис Санчес и Месут Йозил, които на този етап отказват да подновят своите договори с Арсенал.

Спортният директор ще трябва да оптимизира трансферната политика на Арсенал, за да не се стига до провали като привличането на Мохамед Елнени, Габриел и Лукас Перес.

Стан Кронки, Иван Газидис и Сър Чипс Кезуик са решени да задържат Венгер на мениджърския пост, който след две години се очаква да влезе в нова роля, но да остане в Арсенал.