Халфът Андерсон има над 100 мача в своята кариера за Манчестър Юнайтед през 2007 и 2015 година и акцентира, че ако е имал малко от мисленето на Кристиано Роналдо, то е щял да бъде сред 20-те най-добри полузащитници в света. 35-годишният Андерсон даде интервю пред Globo Esporte и говори за живеенето в къщата на Роналдо след трансфера му от Порто в Англия, признавайки, че му е било трудно да свикне с навиците на португалеца.

„Когато пристигнах в Манчестър, Кристиано ме прие в своя дом. Заради това нещо ще съм му благодарен до края на живота си. Заедно там бяхме с Нани и живяхме близо една година. Напуснахме имота му само защото не искахме повече да го притесняваме. Не харчехме нищо, макар че понякога с Нани пазарувахме. Кристиано обаче правеше всичко – готвеше, грижеше се за нас. В къщата му имаше вътрешен и външен басейн, джакузи и тенис корт“, започна с обяснението си бразилският халф.

Андерсон все пак призна и за „най-ужасната“ рутина на славния португалец. „Тренировките ни на Карингтън започваха в 9:30 часа, но често напускахме къщата му в 6:30 сутринта. Просто Кристиано искаше да започне заниманието си много по-рано от останалите. Нани и аз спахме на дивана в хола му, за да можем бързо да реагираме и оправим“, каза Андерсон.

„Ако имах 5% от мисленето на Кристиано за спортната етика, щях да бъда сред 20-те най-добри полузащитници за всички времена“.