Нападателят на Манчестър Юнайтед Алексис Санчес явно не е проследил внимателно последните събития в клуба около Пол Погба, който беше глобен заради многозначителния си пост в „Инстаграм” непосредствено след уволнението на Жозе Моуриньо.

На 18 декември Специалния бе освободен от поста си, а на негово място до края не сезона като временен наставник пристигна клубната легенда Оле Гунар Солскяер. Предвид колко затормозена беше съблекалнята, докато португалеца беше начело, сега всички очакват позитивна промяна в отбора.

Алексис без съмнение беше един от играчите, към които най-често бяха насочени критики заради слабото представяне. Говореше се, че заради невъзможността да играе по начина, по който Моуриньо изисква от него, чилиецът е изпаднал в психологическа дупка и дори търси начини за спасителен трансфер.

Очевидно облекчението от раздялата с Жозе е основната емоция, която цари на „Олд Трафорд” в момента, но може би Алексис отиде една идея по-далеч в изразяването ѝ. Той публикува кратко видео на пристигането си на днешното сутрешно занимание. В колата на футболиста звучеше приятно усилена една добре известна филмова песен – „Now We Are Free” (в превод от английски – „сега вече сме свободни”) на композитора Ханс Цимер и певицата Лиса Джерард. Парчето е едно емблематичните в култовата лента на Ридли Скот „Гладиатор”.

Естествено, музикалното послание бързо се превърна в хит сред потребителите на социалните мрежи, точно както и снимката на Пол Погба, заради която най-скъпия футболист в историята на Юнайтед трябваше да плати финансова глоба. В случая би могло да става въпрос и просто за надъхване на Санчес с музика от любим филм, но съвпаденията не могат да бъдат пренебрегнати с лека ръка.

Тази вечер от 19,30 часа българско време Кардиф приема Манчестър Юнайтед в двубой от 18-ия кръг на Висшата лига. Срещата можете да гледате чрез прякото предаване на DIEMA SPORT 2, а също и онлайн чрез PLAY DIEMA XTRA.