Защитникът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд заяви, че винаги се е мечтал да стане капитан на „мърсисайдци“ и не се вижда да играе за някой друг клуб. 21-годишният англичанин е пред своя мач номер 100 за „червените“ и на път да го стори в съботния двубой срещу Астън Вила. Той направи своя дебют за европейските шампиони в края на 2016 година. Той впечатлява с изявите си под ръководството на Юрген Клоп и дори попадна сред номинираните за „Златната топка“ тази година.

„Не съм свенлив да кажа, че мечтая да бъда капитан“, сподели Арнолд пред „BBC Radio 5 Live“.

„Дали ще стане или не това не зависи от мен – не избирам аз капитанът. Но това е нещо, което искам да постигна някой ден. Да съм капитан на Ливърпул е нещо, за което винаги съм мечтал и нещо, което ме мотивира. Винаги съм бил играч на Ливърпул и той винаги ще бъде мой дом. Никога не съм мислил да сменям клуба“, добави англичанинът.

Александър-Арнолд стана най-младият играч, който стартира в два последователни финала в Шампионската лига, когато Ливърпул победи Тотнъм с 2:0 през юни тази година. За това си постижение английският национал благодари на мениджъра Клоп.

„Той  е човекът, който ме направи това, което съм сега. Той ме даде толкова много възможности, никога няма да мога да му се отплатя“, заяви Арнолд.