Английската футболна лига е готова да премести четвъртфиналния мач на Ливърпул срещу Астън Вила за Купата на Лигата през януари, когато е седмицата на полуфиналите в турнира. Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп спомена, че е напълно възможно отборът да напусне турнира, ако се наложи, след като има мачове за Световното клубно първенство, когато са мачовете от тази фаза на турнира.

АФЛ довери в четвъртък сутринта, че влиза в дискусия с Ливърпул, за да бъде намерена „алтернативна дата”, с която клуба да изиграе мача си в турнира. Една от възможностите, която се обсъжда за мач на „Вила Парк” е да се играе в началото на седмицата на 6-и януари 2020-а година, като в същата седмица са полуфиналните мачове.

Това ще значи, че от АФЛ ще трябва да намерят още една дата през януари, за да изравнят мачовете, за да може финалът да се изиграе по план на 1-и март. Лидерът в Премиър лийг също така ще има пренасрочен мач срещу Уест Хем от визитата си в Азия, а в шест поредни седмици ще играе мачове през делничните дни – между 27-и ноември и 2-и януари.


Още:

Легендарни мачове за Купата на Лигата, жребият е хвърлен

Клоп изригна след зрелището с Арсенал - Ливърпул се маха за Купата