Футболистът на Манчестър Сити Серхио Агуеро призна, че му е много трудно да играе срещу защитника на Ливърпул Върджил ван Дайк. Аржентинският нападател го определи като „един от най-добрите бранители в света". Двамата имаха поредица от единоборства последните две години, когато двата отбора спориха за титлата в Англия.

"Всички знаем, че Ван Дайк е един от най-добрите защитници в света. Той е силен, висок, има невероятно тяло“, сподели Агуеро.

„Много е силен един на един, играе с тялото си. Не изглежда бърз, но е, защото има дълги крака, може да стигне навсякъде. Две крачки за него са колкото 50 за мен. Това, което най-много ми харесва в неговата игра е, че е толкова умен, когато играе в защита. Не е прибързан, а много внимателен и търпелив. Това го прави изключително труден за всички нападатели. Аз съм доста бърз и обичам да дриблирам. Той задържа и изчаква подкрепа от друг защитник. Много е добър в това", каза още аржентинецът.

През този сезон нападателят има 16 гола в 22 мача от Висшата лиг, но за пореден път не успя да се разпише в гостуването на „Анфийлд".