Серхио Агуеро не отрече информациите, че ще напусне Манчестър Сити, когато контрактът му изтече през следващото лято. Аржентинският национал е с легендарен статут на „Етхиад” след деветгодишния си престой в Англия, като стана клубен рекордьор по брой вкарани голове през ноември 2017-а година. Попаденията на Кун спомогнаха на „гражданите” да вземат 10 трофея досега, включително четири титли в Англия, но липсва купата от Шампионската лига.

31-годишният играч влиза във финалните 12 месеца по своя контракт със Сити и се появиха твърдения, че може да напусне Манчестър. „Не мисля сега какво ще стане. Наясно съм след всеки един ден, че наближава моментът, в който договорът ми ще изтече. По всяка вероятност ще има оферти, но ще видим. Сега желанието ми е да спечеля Шампионска лига със Сити – това ще бъде невероятно постижение за самия мен и клуба. Не знам какво ще се случва след 2021-а година. Не отричам Испания като опция или друга страна, но нищо не се знае”, каза той.

„Сега мога да потвърдя, че се чувствам добре в Манчестър. Искам да давам всичко най-добро за клуба ми, а след това ще видим”, призна Агуеро пред El Chiringuito.

Реал Мадрид е един от отборите, който е спряган за трансфер на Серхио Агуеро, който акостира в Сити през 2011-а година от Атлетико Мадрид.