Голаджията на Манчестър Сити Серхио Агуеро призна, че е трябвало да махне пържолите и други подобни месни изделия от диетата си, за да отговори на физическите изисквания на мениджъра на тима Пеп Гуардиола. 

Аржентинецът е известен като един от най-големите реализатори за последните 10 години, но първоначално далеч не беше фаворит на Гуардиола за нападението на тима. Самият Агуеро признава, че успял да замени любимото си барбекю с ориз и пиле, благодарение на италиански диетолог. 

"Между 2013-та и 2016-та не можех да се адаптирам добре към храната. Тогава се запознах с италиански доктор, който ми промени светогледа по въпроса", започна той. 

"Казах му, че ям много месо и той ме посъветва да го намаля на веднъж на седмица. Бях доста скептичен към подобна идея. Постепенно свикнах. Каза ми, когато изпитам наистина голям глад да комбинирам пиле с ориз и вече съм голям фен на ориза". 

"Във футбола всеки грам е от значение. Даже и да надебелееш половин килограм се усеща сериозна разлика", завърши темата Агуеро, който трябваше да отслабне при идването на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити.