Манчестър Сити направи поредна крачка към титлата в Англия, побеждавайки по безапелационен начин тима на Лестър в мач от 27-ия кръг на Висшата лига.

„Гражданите“ буквално разбиха своя противник с 5:1, а в герой на вечерта се превърна Серхио Агуеро.

Нападателят на домакините вкара впечатляващите четири гола и оформи головата си сметка във Висшата лига до този момент на 21 попадения. Голът на утехата за Лестър бе дело на Джейми Варди през първата част.

Агуеро се разписа в седми пореден мач за „гражданите“ във всички надпревари и показа, че се намира в блестяща форма. Това бе трети хеттрик за нападателя от началото на сезона.

С победата си днес Манчестър Сити увеличи преднината си пред втория Манчестър Юнайтед на цели 16 точки, затвърждавайки превъзходството си от началото на кампанията в Англия. Разбира се, „червените дяволи“ са и с мач по-малко. Те ще се изправят срещу Нюкасъл на „Сейнт Джеймсис Парк“ в неделя.

Ако може да има нещо добро за Лестър в днешния ден, то това бе завръщането на Рияд Марез в състава. Алжирецът бойкотираше отбора и отказваше да тренира след проваления му трансфер именно в тима на „гражданите“. Марез се появи в игра през втората част, но не успя да помогне особено на своите, които допуснаха четири попадения след почивката.

Мачът започна ударно за домакините, които откриха още в 3-ата минута. След брилянтен пас на Кевин де Брюин отдясно, Рахийм Стърлинг се отскубна от отбраната на Лестър и от близко разстояние не сгреши.

Лестър показа зъби едва двайсетина минути по-късно, когато гостите изравниха. Голът за „лисиците“ дойде след кошмарна грешка на Кайл Уолкър, който сгреши при паса и предостави топката на Варди. Нападателят овладя почти в центъра на терена, напредна и с мощен шут от границата на наказателното поле изравни.

Въпреки няколкото добри шанса за домакините до почивката, нов гол така и не падна.

През второто полувреме обаче, на терена бе само един отбор – този на Манчестър Сити. Възпитаниците на Пеп Гуардиола сразиха противника си след брилянтна игра и изключителна ефективност.

Освен Агуеро, който заби всички голове до края, трябва да отличим и Кевин де Брюин, който пък записа три асистенции в мача.

Само три минути след подновяването на играта Агуеро изведе отново Сити напред и сериозно наколни везните в полза на своя тим. Ранното попадение за домакините видимо пречупи Лестър, чийто тим започна все по-често да губи топката и да предоставя инициативата на „гражданите“, а футболистите на Гуардиола това и чакаха.

В 53-ата минута резултатът стана 3:1, а голът дойде след нова комбинация между Кевин де Брюин и Агуеро. Последва нов гол на аржентинеца след глупава грешка на Каспер Шмайхел, който буквално му подари топката.

Черешката на тортата обаче бе сложена в 90-ата минута, когато Агуеро реализира истински шедьовър и оформи крайния резултат.