Ако сте се съмнявали, че Серхио Агуеро е истинска жива легенда на Манчестър Сити, помислете пак. Срещу Ливърпул аржентинецът продължи да надгражда едно от великолепните си постижения, откакто дойде на "Етихад" преди близо осем години. 

30-годишният нападател се присъедини към "гражданите" през август 2011 г. и оттогава вече има 37 гола срещу отборите от т.нар. "Голяма шестица", като последният от тях падна в голямото дерби с Ливърпул снощи. Освен Сити, в нея влизат още Манчестър Юнайтед, Челси, Ливърпул, Арсенал и Тотнъм. 

Никой друг играч няма толкова голове срещу тези съперници от август 2011 г. насам. Вторият най-близо до Кун е Хари Кейн. Капитанът на Тотнъм обаче има "само" 21 гола и е далеч назад. След това е Уейн Рууни с  20 попадения. Топ 5 се затваря от Робин ван Перси с 18 и Еден Азар със 17 изстрела, поразили целта. 

Любимата жертва на Агуеро от "Голямата шестица" е Тотнъм. "Шпорите" са огорчавани 10 пъти от него. След това е Манчестър Юнайтед, който осем пъти е инкасирал попадения от аржентинеца. Ливърпул и Челси по 7 пъти са били огорчавани от изкусния стрелец, докато най-рядко това се е случвало на Арсенал - "само" пет пъти.