Собственикът на Челси Роман Абрамович е взел решение да се раздели с мениджъра на отбора Маурицио Сари. Медиите в Англия потвърждават, че вестта ще дойде по време на паузата за национални отбор, а „чашата е преляла” за руснака след поражението с 0:2 от Евертън през уикенда.

„Сините” доминираха през първото полувреме на „Гуудисън Парк”, но не намериха път към вратата на Джордан Пикфорд. През втората част Евертън заигра много добре и взе успеха след голове на Ричарлисон и Гилфи Сигурдсон.

Напрежението в работата на Сари на „Стамфорд Бридж” цари от първите му дни в Лондон, като то ескалира в последните седмици. Италианският спец стана участник в нелепа ситуация с вратаря Кепа Арисабалага по време на финала за Купата на Лигата, загубен от Манчестър Сити след дузпи, след като испанецът открито отказа на Сари да бъде заменен преди дузпите.

Все пак походът на тима в Лига Европа поуталожи малко напрежението от плещите на запаления към цигарите наставник, но медиите в Англия твърдят, че Абрамович е взел вече своето решение. Все още няма информации кой би могъл да наследи Сари в Западен Лондон, като в медиите циркулира името на Жозе Моуриньо.