Футболистът на Арсенал Аарън Рамзи потвърди, че ще напусне клуба. Той проговори за първи път, след като стана ясно, че от тима са оттеглили предложението си за нов контракт.

27-годишният уелски национал изглежда се движи към финала на своя престой при „артилеристите”, след като в края на миналия месец лондончани оттеглиха офертата си. Настоящото споразумение между двете страни изтича в края на сезона. Това означава, че ако до Нова година не се подпише ново, то Рамзи е в позицията да преговаря свободно с други клубове, както и евентуално да подпише предварителен договор.

В медиите вече се появиха информации, че полузащитникът може да премине в Манчестър Юнайтед, Челси, Ювентус или Милан още през зимния трансферен прозорец.

„Това е решение, което са взели, но такива неща се случват във футбола и аз просто трябва да продължа напред и да продължа да играя по най-добрия начин, по който мога”, сподели Аарън Рамзи.

„Върху това съм концентриран - да давам най-доброто за Арсенал”, допълни полузащитникът.

"Всичко се развиваше отлично. Мислех, че сме стигнали до ситуация, в което сме се разбрали за новия договор, но това вече не е така."

„Имам договор с Арсенал към момента и ще продължавам да правя най-доброто през настоящия сезон, за да се опитам да постигна нещо специално”, коментира още Рамзи.