Легендарният нападател на Арсенал Иън Райт заяви, че клубът има пълното право да отстоява своята позиция в преговорите за нов договор с полузащитника Аарън Рамзи.

27-годишният уелски национал изглежда се движи към финала на своя престой при „артилеристите”, след като в края на миналия месец лондончани оттеглиха офертата си към него за нов контракт. Настоящото споразумение между двете страни изтича в края на сезона. Това значи, че ако до Нова година не се подпише ново, то Рамзи е в позицията да преговаря свободно с други клубове, както и евентуално да подпише предварителен договор.

„Длъжен съм да застана на страната на Арсенал, тъй като те взеха подобно решение заради начина, по който изпуснахме голямо количество играчи по сходен модел”, каза Райт за Би Би Си.

„Разбира се, че от клуба искат Рамзи да остане, но трябваше да действат по подобен начин.”

Рамзи играе за Арсенал от юни 2008 година, когато клубът плати 5 милиона паунда на Кардиф Сити за услугите му. Оттогава досега той натрупа 338 мача с 59 гола, последният от които падна в неделя при 5:1 над Фулъм във Висшата лига.

„Гледахме Рамзи по време на Европейското първенство, където доминираше на пълно и беше фантастичен, гледахме го и през сезона (2013/2014 – б.р.), когато вкара над 20 гола за Арсенал и пак беше изключителен. Гледали сме го да вкарва в големите мачове, да носи победи във финали”, добави Иън Райт.

„Но ако трябва да говорим по отношение на едно константно представяне, на това да прави разликата, когато е необходимо? Кога за последно той направи нещо такова? Дали клубът е склонен да му плаща парите, за които той настоява, когато разполага с играч като Иуоби, който тепърва пробива? В последните няколко мача, в които Иуоби се появи като смяна и то тъкмо за сметка на Рамзи, младокът оказа влияние. Може би мениджърът Унай Емери вижда тъкмо това”, добави англичанинът.