Когато преди 18 месеца се контузи в мача с Лудогорец от Шампионската лига, спечелен от неговия Арсенал с 6:0, мнозина очакваха, че Санти Касорла няма да отсъства толкова дълго. Но впоследствие испанецът изживя кошмар, достоен за филмов сценарий. 

В един момент кракът му беше пред ампутация, после никой не му даваше надежда, че ще играе отново, преди в крайна сметка упоритостта и любовта му към играта да помогнат да преодолее всички проблеми. 

И година и половина по-късно той отново е на тренировъчната база на "топчиите", провеждащ занимания на пълни обороти наравно с останалите си съотборници. Той проведе тренировката редом с Джак Уилшър и Александър Лаказет, а завръщането му на терена изглежда все по-близо. 

До края на сезона в Англия остава само седмица, в които "артилеристите" имат два мача. По всяка вероятност времето няма да стигне на Касорла да играе в някой от тях, а договорът му с Арсенал изтича. Това означава, че е изиграл последния си мач в Северен Лондон, но поне отново ще играе футбол от новия сезон, макар и вероятно на друго място.