Едно от най-големите футболни чудеса може да стане факт в рамките на този сезон. Контузеният от година и половина Санти Касорла, който беше пред угрозата да прекрати кариерата си само преди няколко месеца, може да се завърне на терена в близките дни. 

Преди седмица той поднови тренировки, след като най-после превъзмогна проблемите в ахилеса. И след около две седмици ще може отново да играе футбол на най-високо ниво. Точно това е и целта на испанеца. 

Но за да играе отново с екипа на Арсенал, тимът му ще трябва да се класира за финала в Лига Европа на 16 май. За оставащите битки на "топчиите" до края на сезона в Премиършип просто няма да му стигне времето да се възстанови. 

"Има още малко път пред мен до пълното ми възстановяване, защото след като си бил 18 месеца извън терена, нещата имат свой собствен курс на развитие. Но все повече се чувствам оптимист, болката я няма и очаквам с нетърпение бъдещето."

"Целта пред мен е да взема някаква роля до края на сезона, но ще внимаваме много. Ще ми трябва много време да си върна старата форма, но чисто физически се чувствам все по-готов. Явно правя нещата правилно и се надявам да се върна възможно най-скоро, още до две седмици", заяви Касорла пред вестник "Ас".