145-годишният английски футболен клуб Болтън Уондърърс е пред закриване! Процесът по ликвидацията на клуба може да започне до часове, обявиха от екипа на Пол Аплетън, който преди време бе назначен за синдик на отбора.

В последните няколко дни течаха усилени преговори за продажбата на клуба, но сделката пропадна в последния момент, което на практика довежда клуба до банкрут. В петък миналата седмица стана ясно, че всички страни в преговорите за контролния пакет акции са дали принципно съгласие за сключване на сделката, но днес от екипа на Аплетън обявиха, че продажбата пропада.

„В 17 часа в петък, 23 август, продажбата на клуба и хотела бе договорена от всички страни и техните адвокати поеха всички ангажименти, с изключение на тези на собственика Кен Андерсън”, се казва в официалното съобщение в сайта на Болтън, подписано от синдика Пол Аплетън. 

„В събота сутрин обаче, тази сделка се разпадна.На този етап няма смисъл да се търси къде е вината, защото тя няма никакво значение за персонала, играчите, ръководството, феновете и общността, които искаха да видят своя клуб върнат на спасителния бряг”.

„Моят екип прекара последните 48 часа в непрестанна работа, опитвайки се да върне сделката и да убеди страните, които все още са в конфликт, че съдбата на Ботън Уондърърс зависи изцяло от това да намерят някакъв компромис”.

СНИМКИ

„В неделя вечерта имаше предварителен диалог, но все още сме далеч от това да постигнем решение. Затова искам да апелирам към онези страни, чиито позиции изглеждат нерешими, да направят всичко възможно, за да се постигне компромис”.

„След малко повече от 24 часа клубът ще трябва да отмени членството си в Английската футболна лига. Освен това, в момента клубът не е в състояние да продължи да търгува, а това означава, че закриването на компанията ще започне в сряда”.

„Това в крайна сметка ще доведе до ликвидирането на клуба, изваждането му от Английската футболна лига и неизбежната загуба на 150 работни места. Отново искам да заявя, че ако не се стигне до промяна на позицията на някои от участващите в преговорите страни, процесът по закриване на Болтън Уондърърс ще започне тази седмица”, се казва още в официалното съобщение.