Отборът на Фулъм победи Брайтън с 2:1 като домакин в мач от петия кръг на английската Висша лига. Александър Митрович откри резултата в 49-та минута, а автогол на Люис Дънк удвои преднината на Фулъм. Алексик Мак Алистър бе точен от бялата точка, за да върне едно попадение за "чайките" в 59-та минута, но гостите нямаха сили за обрат. 


В първите минути на мача, Фулъм се опита да използва центриранията като основно оръжие, но без успех, докато гостите разчитаха на контраатака. Видно, Фулъм притежаваше топката много повече от съперника си, но първото опасно положение пред една от двете врати, дойде пред вратата на домакините.

Паскал Грос изпрати към Соли Марч, който бе близо до малкото наказателно поле и се опита да стреля точно с глава, но ударът му мина покрай гредата.

Второто полувреме започна с проблеми и за двата отбора, като Мойсес Кайсед от Брайтън и Кени Тете получиха леки контузии, но и двамата продължиха игра.

В 49-та минута пък Неескенс Кебано намери Митрович в наказателното поле на "чайките", а сърбинът не се поколеба и вкара топката във вратата на Роберт Санчез - 1:0.

Лошите новини за гостите не спряха, като в 55-та минута Люис Дънк си отбеляза автогол, след като се опита да блокира центриране, вместо това той изпрати топката в собствената си врата, а Фулъм поведе с 2:0

Само минута по-късно изненадващо Брайтън успя да отговори и създаде опасна атака, а на края Первис Еступинян бе повален в наказателното поле. Първоначално съдията подмина ситуацията, но след почти две минути, той спря играта, за да може ВАР да прегледа ситуацията. Самият рефер прегледа ситуацията и отсъди дузпа за Брайтън. А Алексис Мак Алистър бе точен от бялата точка в 59-та минута.

"Чайките" не успяха да застрашат вратата на Фулъм повече до последния съдийски сигнал и така отборът на Марко Силва се поздрави с победата и трите точки.