Футболните запалянковци малко или много сме свикнали със сблъсъците за надмощие на терена. Играчите опитват да блеснат пред наставниците си и пред вярната си публика, а това неимоверно води до скандали, препирни, а дори понякога и до боища. 

Освен на терена обаче, битки във футболните среди се водят и между гениалните умове на клубовете. Става въпрос за мениджърите, чиито нерви също от време на време не издържат и те се впускат в задочни спорове. 

Някои дуели между мениджърите става константни и с времето придобиват все по-големи и по-големи размери. Понякога треньорите си подхвърлят по някоя и друга реплика, друг път си служат с тънки намеци, а понякога достигат и до крайности.

Вижте епичните мениджърски битки във Висшата лига в нашата галерия!

Жозе Моуриньо VS Рафа Бенитес

Войната между Моуриньо и Бенитес сама по себе си е епична. Нейният старт бе даден през 2005 година, когато на полуфинал на Шампионската лига един срещу друг се изправиха тимовете на Ливърпул и Челси. "Сините" отпаднаха от надпреварата след загуба с 0:1, а Моуриньо така и не успя да приеме случилото се. Конфликтът между двамата премина във Висшата лига, а скоро след това словесните престрелки преминаха на малко по-интимно ниво. Специалния дори си позволи да отговори на нападките на съперугата на Бенитес, която сподели пред медиите следното: "Мъжът ми непрестанно оправя проблемите, оставени от Моуриньо." Жозе не остана безучастен по темата и я посъветва да се погрижи за диетата на съпруга си.