Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че има отбори, които харчат 300 милиона за двама играчи, а „гражданите“ са инвестирали тази сума за привличането на шестима футболисти.

„Лапорт е млад футболист. Той е само на 23-24 години. От много млад играе в Ла Лига, има добър пас, силен е във въздушните двубои. Аз съм много щастлив, че ще имам възможност да работя с него. Преди година този трансфер не бе възможен, защото той взе решение да остане в Атлетик Билбао. Той е на перфектна възраст. Освен това е свикнал да играе на големи стадиони като „Камп Ноу“ и „Сантиаго Бернабеу“. Остават ни още много мачове и за това взехме решение да го привлечем сега, а не през лятото. Много сме доволни от тази сделка. Договорът му е за пет години. Лапорт играе много добре с топка в крака. Компани има много проблеми с контузии, а Стоунс също бе дълго време извън игра. Мангала ни помага много, но ние имахме нужда от допълнителен човек“, коментира Гуардиола.

„Не знам дали Лапорт ще може да дебютира срещу Уест Бромич, тъй като пристигна днес. Ще вземем решение в часовете преди мача. Аймерик се намира в добра форма и по принцип няма проблем да играе“, добави Пеп.

„Разбирам критиките по наш адрес, че харчим много пари за играчи. Добрите футболисти са скъпи. Има отбори, които харчат тези 300 милиона за двама футболисти. Ние похарчихме толкова за шестима играчи. Имахме нужда от нови защитници, защото през миналото лято ни напуснаха четирима-петима. Ако клубът реши, някой ден може да похарчим повече от 100 милиона само за един играчи. В момента ситуацията изглежда по този начин. Най-скъпият ни футболист е Лапорт. Той трябваше да дойде през миналото лято, но в крайна сметка трансферът стана факт сега“, продължи мениджърът на Манчестър Сити.

„Контузията на Сане е тежка и той ще бъде извън игра между шест и седем седмици.“

„Тосин Адарабийо игра малко мачове и се нуждае от повече мачове. Той е невероятно момче. Ще трябва да вземем най-доброто решение за него и да го преотстъпи“, каза още Хосеп Гуардиола.

Официално: Манчестър Сити обяви рекордната си покупка