„Чуковете“ от Уест Хем се заковаха почти на дъното на класирането във Висшата лига след домакинско 2:3 срещу Нюкасъл.

Със 17 точки лондонският тим вече е точно над чертата за зоната на и с тези три точки и падащи, докато днешният им съперник Нюкасъл го изпревари с тези три точки и има 18.

Мачът от 19-ия кръг започна добре за Уест Хем, за който още в 6-ата минута се разписа Марко Арнаутович. Четири минути по-късно обаче резултатът е изравнен от „свраките“, благодарение попадението на Анри Сайве. Мохамед Диаме направи резултата 2:1 за гостите от Североизтока, разписвайки се в 52-ата минута с невероятно красиво изпълнение под гредата.

Андре Аю пропусна да преодолее вратаря на Нюкасъл Роб Елиът от бялата точка и нещата за „чуковете“ още повече се влошиха.

1:3 направи Кристиан Ацу в 60-ата минута, а попадението на Шейху Куяте в 79-ата се оказа безполезно – 2:3.

В друг мач от кръга Стоук Сити преодоля с 3:1 гостуващия Уест Бромич. Джо Алън и Чупо-Мотинг дадоха два гола преднина за Стоук преди почивката. След нея Хосе Рондон върна един гол в 51-ата минута, но в 5-ата добавена минута Рамадан Соби фиксира крайното 3:1 в полза на Стоук.

Брайтън преодоля минимално Уотфорд с 1:0 с гола на Паскал Грос в 64-ата минута.

Последните два мача, играни от 17 ч., завършиха при идентични ремита 1:1. Саутхемптън срещу Хъдърсфийлд и Суонси срещу Кристъл Палас завършиха при този резултат.