Три отбора от дъното на таблицата в Англия – Кристъл Палас, Съндърланд и Хъл Сити, имаха различна съдба в 21-ия кръг.

Палас падна тежко с 0:3 на „Лондон Стейдиъм“ от Уест Хем.

Макар и без искащия да напусне Димитри Пайе, „чуковете“ стовариха мощта си в дербито и го спечелиха със сравнително късни голове.

В 68-ата минута Уест Хем стигна до попадение, за чиято изработка „вина“ имаше Михаил Антонио, който изведе Софиан Фегули и той нямаше как да сбърка за 1:0.

Това даде криле на „чуковете“ и те нанизаха още два гола. Първо точен беше Анди Керъл в 79-ата минута, а после и Мануел Лансини в 86-ата, като любопитното е, че Михаил Антонио записа още две асистенции за крайното 3:0.

Съндърланд обаче падна като домакин на Стоук с 1:3. Тимът се срина още в първия половин час при домакинството си срещу „грънчарите“, които нанизаха цели три гола във вратата на „черните котки“. Точен на два пъти беше Марко Арнаутович /в 15-ата и 22-ата минута/, а в 34-ата Питър Крауч след асистенцията за втория гол вкара сам за 0:3.

Джърмейн Дефоу върна едно попадение в 40-ата минута за Съндърланд – нищо повече от краен резултат 1:3.

Към неудачите на опашкарите трябва да прибавим и тежката домакинска загуба на Суонси с 0:4 от Арсенал.

Хъл Сити обаче беше на другия полюс, въпреки че стартира лошо с рано реализирана дузпа от Джуниър Станислас за Борнемут в 3-ата минута.

Хъл обаче обърна резултата с два гола на Абел Ернандес в 32-ата и 50-ата минута, а в 62-ата минута Тайрън Мингс си вкара и нещастен автогол за 3:1 в полза на домакините от Хъл.

14-ият Уотфорд с 23 т. и 16-ият Мидълзбро с 20 пък извъртяха 0:0 на терена на "стършелите".

В дъното ситуацията е следната: Кристъл Палас с 16 точки е точно над чертата. По нея също с 16 е Хъл Сити, а с по 15 на последните две места са Съндърланд и Суонси.

В друг мач Бърнли надви гостуващия Саутхемптън с 1:0 с гола на Джоуи Бартън в 78-ата минута.