Сеск Фабрегас бе в основата на победата на Челси с 3:1 като гост на новака във Висшата лига Бърнли.

В първия двубой за двата тима този сезон, новите попълнения в състава на Жозе Моуриньо Фабрегас и Диего Коща бяха на ниво, а на терена в последните минути се появи и Дидие Дрогба, за удоволствие на гостуващата агитка.

ВИЖТЕ ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО ОТ МАЧА!

Скот Арфийлд откри резултата в 14-та минута, с отлично насочен удар, но само три минути бяха нужни на Диего Коща за дебютно попадение в Премиършип, с което да изравни.

В рамките на 12 минути - от 21-та до 34-та, с две асистенции на Фабрегас, първо Андре Шюрле направи обрата пълен, а след това Бранислав Иванович бе точен, засичайки центриране от корнер.

През второто полувреме Челси отстъпи малко от газта, но след като вече веднъж изоставаше в резултата, не си позволи никакво отпускане повече.

Тибо Куртоа също дебютира в рамката на вратата, докато на пейката на Челси в началото останаха истински легенди като Петър Чех и Дрогба.

Дрогба се появи в 84-та минута на мястото на Еден Азар, за повторен дебют със "синия" екип.

Въпреки че загуби в първия си мач обратно във Висшата лига, Бърнли стоеше добре срещу един от фаворитите за титлата този сезон, и даде заявка за стабилно представяне през годината.