Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо запази спокойствие след тежкото поражение от Борусия Дортмунд в контролата, играна в Китай този следобед. Според него, вестфалците са много по-напред в подготовката си и на това се дължи убедителният им успех с 4:1. 

"Не съм притеснен, няма от какво. Ние работим само от 10 дни, докато те вече са доста по-остри и по-бързи. При нас умората е много голяма в този момент. В такъв случай все едно сравняваме Формула 1 с Формула 3. Има огромна разлика в нивото на подготовката на двата отбора."

"И освен това нека не забравяме, че имаме все още шестима играчи, които са в почивка, а Уейн Рууни и Крис Смолинг едва са започнали да тренират. Това означава, че не мога да ползвам осем души, а пък някои от игралите сега, няма да останат в отбора или поне няма да ги ползвам занапред", сподели Моуриньо. 

Турнето на "червените дяволи" в Китай едва започна, а целта на Моуриньо е да доведе отбора си до максимално високо ниво на кондиция в навечерието на сезона. Кампанията в Премиършип започва на 13 август, така че Специалния има още над три седмици да подготви тима си.