Жозе Моуриньо бе в чудесно настроение след победата на неговия Челси над Валенсия в четвъртфинала от Шампионската лига. Въпреки това португалецът неочаквано засегна темата за бъдещето си в английски клуб след края на сезона.

„Моето желание е да остава в Англия с Челси, но понякога в живота не може винаги да получаваш каквото искаш и каквото си пожелаеш,” заяви той.„Ако не мога да съм треньор тук, ще трябва да си потърся нов отбор.”

Коментарите на Моуриньо са най-силните, правени от него по този въпрос до момента, въпреки че отдавна се спекулира с поста му. Челси вече спечели един трофей и се бори за още три, но въпреки това собственикът на Челси Роман Абрамович недолюбва наставника.

По време на мача и след края му, Жозе бе видян да подскача от радост и да жестикулира усилено към феновете, но в момента, в който трябваше да поздрави изпълнителния директор Питър Кениън, усмивката му замръзна и двамата размениха хладно ръкостискане.

Абрамович и Кениън смятат, че има други мениджъри, които могат да се справят по-добре, ако им се предоставят средствата, които получи Моуриньо.

Съдбата на Моуриньо ще се реши след около шест седмици, а нищо чудно дотогава Челси да е спечелил мечтаните четири трофея…