Мениджърите на Челси и Арсенал Жозе Моуриньо и Арсен Венгер подкрепиха плана на президента на УЕФА Мишел Платини, носителите на национални купи да играят в Шампионската лига. Колегата им в Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън вече се обяви срещу тази идея, заявявайки, че участие в този турнира трябва да се дава заради добро представяне в шампионата, а не за купата.

 

Моуриньо и Венгер бяха участници на треньорски семинар, организиран от европейската централа в Нион, заедно с други водещи европейски треньори като Отмар Хицфелд, Жерар Улие, Хуанде Рамос, Роберто Манчини и други.

 

Говорителят на УЕФА Уилям Галярд обяви, че на срещата е бил обсъждан плана за промяна във формата на Шампионската лига и всички участващи специалисти са подкрепили инициативата.

 

„Като се има предвид коментарите на г-н Фъргюсън, беше приятно да видиш, че личности Арсен Венгер и Жозе Моуриньо дадоха благословията си на новата идеята”, каза Галярд.

 

„Визията на Платини за футбола е същата като моята” - каза Моуриньо – „Аз просто съм очарован, че той не намали фазата на елиминациите. Идеята позволяваща носителите на купи да участват в Шампионската лига също е вълнуваща.”