Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо отрече да е избягвал ръкостискането със своя колега Арсен Венгер след награждаването на Арсенал с Къмюнити Шийлд.

Шампионите на Англия паднаха с 0:1 на „Уембли“ седмица преди началото на сезона в страната, а една от водещите теми след срещата бе студеното размиване между двамата малко след като Специалния стисна ръка на всеки от играчите на „топчиите“.

Естествено, репортерите след това веднага попитаха защо двамата дори не се погледнаха. „Не е вярно (че съм го пропуснал нарочно – б.р.). Ако изгледате добре кадрите, ще видите, че стискам ръка на всеки, който идва по стълбите точно пред мен“, защити се Моуриньо.

„Днес по-добрият отбор загуби, загуби отборът, който държеше инициативата и искаше да твори. Това обаче е футболът.“

„Отборът, който се брани много добре, нареди 9 човека пред наказателното поле и се представи супер в дефанзивен план, заслужава голяма похвала. На почивката казах на моите играчи, че по-добрият тим изостава в резултата. Затова направихме много тактически промени – вкарахме Фалкао и Оскар, преминахме към игра с трима в защита.“

„Дефанзивно Арсенал игра много доре. Трябва да призная, че бяха добре организирани и заслужават похвала. В момента играчите ми не са напълно готови, затова нямаха енергията и интензивността да направят обрат. Арсенал се бранеше с 10 човека, нареди целия си отбор в собствената половина, затова ги поздравявам“, добави Моуриньо.