Мениджърът на Евертън Дейвид Мойс смята, че Стивън Пиенаар и Джак Родуел ще подпишат нови договори с клуба през лятото.

Пиенаар, който има само година до края на контракта си е свързван с трансфер в Челси, Тотнъм, Атлетико Мадрид и Фиорентина. Спекулациите относно Родуел са пък, че той може да премине в Манчестър Юнайтед.

Мойс призна, че в момента се водят преговори с Пиенаар и смята, че ще е в интерес на всички страни, ако той подпише нов контракт. Родуел има четири години до края на договора си на Гудисън Парк, но също води преговори за нов контракт, тъй като Мойс иска да откаже сър Алекс Фъргюсън от интереса му към младока.

Карамелите имат лош опит с преминаването на техни ключови играчи в клубове от Манчестър. През 2004 година Уейн Рууни премина на Олд Трафорд точно от Евертън и се превърна в един от най-добрите играчи в света.

Джолиън Лескът пък изяви желание да напусне клуба през миналата лято и бе продаден в Манчестър Сити, където получава по-висока заплата.

„Преговаряме със Стивън и нещата вървят в положителна насока. Той е в клуб, който наистина отговаря на очакванията му и Евертън се отнася много добре с него”, каза Мойс.

„С Родуел също се водят разговори. Той има четири години до края на контракта си. Въпреки това, сега преговаряме за нов договор с него.”

„Не смятам, че имам нужда да продавам някого. Всички играчи в клуба си имат договори. Разбира се, ще има някои леко недоволни от личните си условия, но това се случва във всеки клуб. Независимо от това, смятам, че те ще си кажат: „Евертън е правилното място за мен”. Това е добър отбор. Прогресираме и аз имам огромни амбиции да продължим да се усъвършенстваме.”

„Нямам никакви проблеми. Чувствам се отлично. Някои хора разбират, когато един клуб е подходящ за тях. Мога да назова няколко играчи, които напуснаха и вероятно съжаляват в момента.”

„Правим всичко по силите си, за да задържим футболистите си и съм сигурен, че всички, които останат в клуба ще си кажат, че това е било правилното решение”, сподели шотландският мениджър на Евертън.