Мениджърът на Съндърланд заяви, че не се притеснява за бъдещето си след днешното 0:0 срещу Бърнли, което в никакъв случай не подобри положението на отбора в класирането на Висшата лига.

„Черните котки“ остават на дъното с незавидните 20 точки, макар и да прекъснаха серията си от 3 поредни загуби. Вече в четвърти мач поред те нямат отбелязан гол, а това алармира собственика Елис Шорт, който направи рядка поява на трибуните за домакинството от 29-ия кръг.

Оцеляването на отбора в елита се очертава като трудна задача, а сред феновете се чуват все повече призиви за уволнението на Мойс. Шотландецът е единственият треньор на тим сред борещите се оцеляване, който остава на поста си, като се има предвид, че през седмицата предпоследният Мидълзбро освободи Айтор Каранка.

Съндърланд май се примири с изпадането, феновете - бесни

„Говорих с президента днес. Предполагам, че когато притежаваш футболен клуб, имаш правото да идваш и да го гледаш. На него му е позволено да го прави“, коментира наставникът в опит да тушира напрежението.

„Видях се с г-н Шорт сутринта, той има всяко право да идва, когато реши. Всичко е наред.“

„Не стана най-красивият мач, но имахме доста повече положения, отколкото в последните мачове. Днес имахме повече положения отколкото в двубоя срещу Кристъл Палас, когато имахме четири положения и ги реализирахме до едно (визира успеха с 4:0 от началото на февруари, който е последният за Съндърланд досега – б.р.). Днес хвърлихме всички атакуващи играчи на терена, а ако някои от тези възможности беше се разкрила пред Джърмейн Дефоу, щеше да е от полза“, завърши Мойс.