Шампионът на Англия Лестър записа трети пореден успех във Висшата лига и четвърти във всички турнири след уволнението на Клаудио Раниери. Тимът на Крейг Шекспир се наложи с 3:2 над Уест Хем в Лондон и така продължи възраждането си. Преди днешната победа, „лисиците“ се справиха още с Ливърпул и Хъл Сити в Англия, а в Шампионската лига отстраниха тима на Севиля след победа с 2:0 на „Кинг Пауър Стейдиъм“.

След успешната серия Лестър вече има актив от 30 точки, на шест от зоната на изпадащите, и заема 15-ата позиция във временното класиране.

Двубоят в Лондон започна по най-добрия начин за гостите, които само в рамките на седем минути след първия съдийски сигнал, успяха да натрупат преднина от два гола.

Резултатът бе открит от Риад Марез още в 5-ата минута. Звездата на гостите записа името сред голмайсторите малко случайно. Марез се опита да центрира топката в наказателното поле, но след като никой не успя да играе с нея, тя влетя в мрежата.

Попадението определено попари домакините, които само две минути по-късно допуснаха нова наивна грешка в отбрана. След заучено изпълнение на пряк свободен удар, топката бе центрирана в наказателното поле, където Роберт Хут бе оставен абсолютно непокрит и с глава направи 2:0.

Тимът на Уест Хем се върна в мача благодарение на Мануел Лансини, който реализира страхотен гол от статично положение в 20-ата минута.

Седем минути преди почивката Лестър отново възстанови преднината си от два гола. Джейми варди се възползва от разбъркване във вратарското поле и от близко разстояние не сгреши.

Силите на „чуковете“ стигнаха единствено за отбелязването на само още едно попадение. В 63-ата минута Андре Аю се разписа с глава, след като получи асистенция от Анди Керъл. Въпреки оставащото време до края, тимът на Славен Билич така и не намери верния път към гола, а причина за това се оказа Каспер Шмайхел. Стражът на гостите направи няколко великолепни спасявания, за да осигури ценната победа на своя тим.

В същото време Евертън разби с 4:0 Хъл Сити, а Съндърланд и Бърнли не излъчиха победител, завършвайки без голове 0:0.