Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни ще бъде продаден още през зимния трансферен прозорец, сензационно съобщава неделното издание на вестник „Мирър”.

Шефовете на Манчестър Юнайтед ще се опитат да вземат сериозна сума за звездата си, в която инвестираха доста, но скандалите понижиха реномето на Рууни, който се намира и в слаба форма, тъй като рядко влиза в игра.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е дал ясно да се разбере, че не желае да има скандалния Рууни в състава си и изпълнителният директор на клуба Дейвид Гил ще трябва да опита да продаде футболиста още през януари, за да могат „червените дяволи” да вземат дори пари за него.

Настоящият договор на Рууни с Манчестър Юнайтед изтича през лятото на 2012 година, а преговорите за неговото подновяване бяха замразени.

Основните фаворити за подписа на Рууни са Реал Мадрид и Барселона, но не е изключено нападателят да премине в Манчестър Сити или Челси срещу по-сериозна сума.

Според информацията на изданието Манчестър Юнайтед ще се опита да продаде Рууни за около 60 милиона паунда.

Предимството на Барселона е, че каталунците могат да разменят Давид Вия за Рууни. Бившият нападател на Валенсия е сериозно желан от сър Алекс.

Манчестър Сити и Челси имат като предимство големите пари, които могат да извадят на масата, но и двата отбора са преки конкуренти на Манчестър Юнайтед за титлата в Премиършип и е малко вероятно „червените дяволи” да прибягнат до такава продажба.

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо на няколко пъти вече обяви, че иска Рууни да бъде новият нападател в състава му. Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед са в добри взаимоотношения, като двата клуба вече осъществиха три подобни сериозни трансфера. От Манчестър в Мадрид заиграха Рууд ван Нистелрой, Дейвид Бекъм и Кристиано Роналдо.