Звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни изпадна в ситуацията на Дейвид Бекъм, Рууд ван Нистелрой и Рой Кийн. Тримата влязоха в сериозен конфликт с мениджъра на „червените дяволи” сър Алекс Фъргюсън и бяха принудени да напуснат отбора. Нистелрой и Бекъм продължиха кариерата си в други тимове, а Рой Кийн окачи обувките.

Рууни изглежда ще има съдбата на холандския нападател и на Бекъм и се очаква през лятото на 2011 година да бъде продаден в друг отбор.

Нападателят на Манчестър Юнайтед за пореден път остана извън сметките на шотландския мениджър и влезе в игра за последните 19 минути, в които не се отчете с нищо запомнящо се. След края на мача Рууни дори не се поздрави със сър Алекс, а влезе в съблекалнята да си вземе нещата и без да се къпе заедно със семейството си тръгна от „Олд Трафорд”.

Сега всички очакват предстоящия мач с Бурсаспор и ако тогава Уейн остана резерва, това ще означава, че Рууни със сигурност ще потегли към Испания през лятото на следващата година, а Реал Мадрид и Барселона ще трябва да наддават за звездата на Манчестър Юнайтед.