Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви че няма проблеми с Уейн Рууни, след като нападателят заяви, че не страда от контузия на глезена, както твърдеше шотландецът.

Фъргюсън подчерта, че отсъствието на Рууни в три поредни мача на Юнайтед е заради проблем с глезена, но играчът и физиотерапевтът на Англия Гари Люин не се съгласиха с това твърдение.

Нападателят показа, че физическото му състояние е добро, след като игра пълни 90 минути в евроквалификацията срещу Черна гора на Уембли, завършила 0:0.

Все още не е сигурно дали Уейн Рууни ще започне като титуляр в двубоя срещу Уест Бромич Албиън в събота, но според прогнозите той ще бъде титуляр в атака заедно с Димитър Бербатов.

Според слуховете, отношенията между Рууни и Фъргюсън са обтегнати, понеже нападателят не играе редовно, но шотландецът категорично отхвърли тези спекулации.

„Това са абсолютни глупости” - сподели Фъргюсън - „Не знам откъде се появяват тези неща. Момчето винаги е в светлината на прожекторите и се говори за него в пресата. Това обаче минава покрай ушите ми. Не значи нищо за мен”, добави шотландецът.

Сър Алекс разкри още, че Оуен Харгрийвс със сигурност няма да играе с Уест Бромич, макар лекарят на халфа Ричард Стедман да заяви, че английският национал е готов за игра.

Стедман оперира колената на Харгрийвс преди време, в опит да помогне на играча да се възстанови от проблема, който го извади от игра за близо две години. Сега обаче Харгрийвс страда от контузия на прасеца и Фъргюсън побърза да предупреди хирурга да не се бърка в работите на клуба.

„Оуен не е готов. Има контузия. Пропусна тренировките ни в последните няколко дни. Имаме проблеми с лекаря в Колорадо, който излиза с изявления, които не са точни. Не е честно да казва, че Оуен ще играе в неделя. Това е глупаво. Аз избирам състава и правя това от доста време”, каза още сър Алекс Фъргюсън.