Интересна размяна на нападатели подготвят отборите на Милан и Тотнъм през зимата. „Росонерите” са готови да се разделят с Клаас-Ян Хунтелаар, който да отиде в Тотнъм, а неговото място в гранда от Милано ще заеме Роман Павлюченко.

И двамата играчи не оправдават вложените в тях средства и са твърди резерви в отборите си, което улесни евентуалната размяна.

„Росонерите”, които са спечелили едва три мача в Серия А, признаха, че са близо до договор с Дейвид Бекъм. Освен това обаче Леонардо, който замени Карло Анчелоти, поиска нов нападател, след като Хунтелаар не можа да покаже качествата си на „Сан Сиро” след трансфера от Реал Мадрид за 12 милиона паунда през лятото.

Тотнъм от своя страна пробваха да привлекат голаджията още по-рано, но тогава не стигнаха до споразумение за заплатата на 26-годишния футболист.

Руският национал Павлюченко бе привлечен в Тотнъм от Хуанде Рамос, който плати 13,8 милиона паунда за него на Спартак Москва. Той бе считан за заместник на Димитър Бербатов, но така и не успя да спечели доверието на треньорите на „шпорите”. През този сезон Павлюченко няма нито един мач като титуляр в Премиършип и е изиграл едва 11 минути като резерва.